Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Leiderschapsontwikkeling

In het UMC Utrecht willen we leiderschap continu professionaliseren en samenwerking binnen onze organisatie stimuleren. Met het leiderschapsprogramma Connecting Leaders faciliteren we onze leidinggevenden om aan de ontwikkeling van gewenste leiderschapscompetenties te werken, afgestemd op de verschillende fasen van hun leidinggevendencarrière (Onboarding, Professional en Advanced).

In 2022 zijn in totaal 271 leidinggevenden met Connecting Leaders programma’s begonnen of hebben deze afgerond. Het betreft 87 leidinggevenden voor het Onboarding programma, 56 voor het Professional programma en 128 voor het Advanced programma. De leiderschapsprogramma’s worden positief gewaardeerd, regelmatig geëvalueerd en bijgesteld in samenwerking met diverse trainingsbureaus.

Nieuw in 2022 was het onderdeel 360 graden feedback. We bieden elke leidinggevende nu één keer per vier jaar een 360 graden feedback aan in het kader van zijn of haar leiderschapsontwikkeling.

En, na een succesvolle pilot van de training ‘Beïnvloeden zonder formele macht’ voor functioneel leidinggevenden in 2021, hebben we in 2022 de pilot verlengd met drie groepen. In totaal hebben in 2022 62 leidinggevenden aan deze pilottraining meegedaan. Tot slot hebben we in 2022 onze visie op leiderschap en leiderschapscompetenties vertaald naar leiderschapsdimensies, deze dimensies geven een diepere betekenis van de pijlers waar leidinggevende voor aan de lat staan binnen het UMC Utrecht.