Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Talentontwikkeling

In UMC Utrecht is groeien in kennis en vaardigheden en duurzame inzetbaarheid vanzelfsprekend belangrijk. Onze collega’s ondersteunen we bijvoorbeeld met ons digitale portaal LEV (Loopbaanontwikkeling en Vitaliteit). In 2023 maakten 2.254 medewerkers gebruik van het aanbod in LEV. Ook bieden we een ruim aanbod trainingen aan, gericht op persoonlijke kracht en leiderschap, communicatie, digitale vaardigheden en productiviteit. In 2023 waren er 7.634 digitale lesbezoeken.

Ontwikkelen van zeer talentvolle academici

In 2023 startten in totaal 97 talentvolle academici met een onderzoeks- of onderwijsprofiel een van de volgende talentprogramma’s om hen te helpen bij de opbouw en de invulling van hun carrière en de opbouw van een breed netwerk:

  • Het PhD Boost Program, bestemd voor PhD studenten in 2e of 3e jaar van hun promotietraject.

  • Het Research Career Development Program, voor post-docs en UD’s/Assistant professors die een volgende stap kunnen maken binnen 2 jaar.

  • Het UHD Program, voor UHD’s/ Associate Professors die binnen 2 jaar de volgende stap kunnen maken.

  • Het New Professor Program, bestemd voor Hoogleraren in de eerste 5 jaar van hun benoeming.

In 2023 hebben we de carrièreprofielen in het kader van Erkennen & Waarderen formeel vastgesteld. Deze gebruiken we nu standaard bij zowel de UHD/Associate professor benoemingsronde als de Qualification portfolio’s voor benoemingsprocedures bij nieuwe leerstoelen.