Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Werving nieuwe collega’s

Ook in 2023 was er sprake van enorme krapte op de arbeidsmarkt. Door onder andere aandacht te vestigen op het UMC Utrecht als aantrekkelijke werkgever en onze vacatures via online campagnes bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen, is het gelukt om fors meer sollicitaties te ontvangen. In 2023 ontvingen we 19.298 sollicitaties, tegenover 15.309 in 2022. Dit is een stijging van 26%. In totaal vulden we in 2023 1.387 vacatures in (20% meer dan in 2022).

De juiste persoon op de juiste plek

Om nieuwe collega’s aan ons te binden, hebben we ons bereik op de arbeidsmarkt in 2023 vergroot. Onder andere hebben we onze online zichtbaarheid verbeterd en werken we nu met via-via-werving. Op basis van de reacties en open sollicitaties hebben we talentpools opgebouwd waaruit we kunnen putten bij vacatures. Ook organiseerden we Live@-evenementen waar geïnteresseerden online konden kennismaken met een afdeling. Tot slot hebben we extra aandacht voor onze studenten, onze medewerkers van de toekomst, met onder andere campus recruitment. Om het solliciteren zelf toegankelijker te maken, is het nu ook mogelijk om via Whatsapp te solliciteren.

Flexibel werken via ons Flexbureau

Via ons Flexbureau (‘de Werkwinkel’) kunnen verpleegkundigen, traineeverpleegkundigen, administratief medewerkers en (medisch) studenten tijdelijk en flexibel in het UMC Utrecht werken. Dit biedt mensen de gelegenheid om ervaring op te doen bij verschillende afdelingen en bijvoorbeeld te kijken of het UMC Utrecht bij ze past, en flexibiliteit qua rooster.

In 2023 zijn we gestart met de inzet van zogenoemde ‘ad hoc-verpleegkundigen’. Deze verpleegkundigen maken drie maanden van tevoren hun rooster, maar horen vlak voor de dienst op welke afdeling ze worden ingezet. De proef is positief geëvalueerd: er hoeven veel minder vaak bedden ‘gesloten’ te worden.