Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Ontwikkelingen in opleidingen

Naast de goedkeuring voor de twee nieuwe interdisciplinaire opleidingen (de bachelor Zorg, Gezondheid en Samenleving en de master Medical Humanities ) zijn er nog een aantal ontwikkelingen op het gebied van opleidingen in 2021 die we graag uitlichten:

Nieuwe opleiding Basis Acute Zorg

In november 2021 is de nieuwe opleiding Basis Acute Zorg gestart, waarmee we verpleegkundigen opleiden om straks breed inzetbaar te zijn in de acute zorg en we ze meer vakkennis en meer ontwikkelingsmogelijkheden en carrièreperspectief bieden. Zorgvragen veranderen en de zorg wordt complexer. De nieuwe vervolgopleiding speelt hierop in en is een stap richting toekomstbestendige verpleegkunde . Ook geeft de nieuwe opleiding invulling aan de behoefte aan meer goede mensen met de juiste expertise voor het bieden van acute zorg.

Vernieuwde scholing traumatologie

In 2021 is in het UMC Utrecht een vernieuwde versie van de scholing Traumatologie van start gegaan voor (OK-)verpleegkundigen, polikliniekmedewerkers en anesthesiemedewerkers die hun kennis op dit gebied willen verdiepen. Zowel de inhoud als de vorm van de scholing is aangepast aan de behoeften en omstandigheden van deze tijd. Dit is inmiddels de tiende jaargang van de regionale scholing waarvoor zelfs landelijk interesse is.

De vorm en de inhoud van de scholing zijn aangepast aan de behoeften en omstandigheden van deze tijd

Nieuw PhD-programma Life Science Education Research

In September 2021 is de kick-off geweest van het nieuwe PhD-programma Life Science Education Research dat we samen met de Graduate School of Life Sciences van de Universiteit Utrecht/UMC Utrecht hebben ontwikkeld. Dit PhD-programma heeft als doel om een inclusieve community van onderzoekers te creëren die onderwijsprocessen in hun promotietrajecten bestuderen en hun kennis en vaardigheden met betrekking tot onderwijsonderzoek binnen het domein Life Sciences verder willen ontwikkelen.