Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud

Digitalisering

Vanuit onze Connecting Worlds-strategie, hebben we een meerjarenvisie op IT ontwikkeld. Deze hebben we in 2022 vertaald naar een praktische roadmap met vijf digitale doelen:

  1. Digitale communicatie met patiënt en professional

  2. Dataplatform en datamanagement

  3. Motor achter regionale en landelijke samenwerking

  4. Gebruikersvriendelijke, betrouwbare en veilige systemen.

  5. Technologische innovatie

Om de bewustwording van digitalisering te verhogen hebben we in 2022 acht masterclasses digitalisering georganiseerd. Hierin spraken telkens wisselende collega’s uit het UMC Utrecht over de digitale doelen en acties. De masterclasses waren online te volgen en artsen en verpleegkundigen kregen hiervoor accreditatiepunten. 

IT-security

In 2022 hebben we forse stappen gezet om meer controle te krijgen op IT-risico’s bij divisies en directies, door intensievere en structurelere samenwerking en het ter beschikking stellen van risicomanagement-tooling. Daarnaast hebben we hard gewerkt aan de vervanging van het vaste netwerk. Ook is er in 2022 onder begeleiding van een extern adviesbureau een training/oefening in cybersecurity geweest met de voltallige Raad van Bestuur, Chief Information Officer en Chief Information Security Officer. Audits ten behoeve van de jaarrekening (IT General Controls), Security certificeringen (ISO27001 en NEN7510) en ten behoeve van het gebruik van DigiD zijn met goed gevolg zijn afgesloten.